Via Chasse heeft als bedrijf een grote verantwoordelijkheid naar haar medewerkers, klanten en producten. Voor haar medewerkers staan een goede werk en privébalans en een veilige werkomgeving centraal. Richting haar klanten en producten biedt Via Chasse een aantal kwaliteitskenmerken welke ook staan beschreven bij de categorie “hoe wij werken”. Zie ook hieronder een opsomming van deze.

Productie van de producten geschied in diverse verschillende fabrieken waarbij Via Chasse extra toegevoegde waarde probeert te bieden door de volgende aspecten:

REACH is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden. In de richtlijnen van REACH worden stoffen aangeduid welke niet, of in zeer beperkte mate, in producten mogen voorkomen.
FSC® Wood that is cultivated and cut down in a responsible manner in regard to people and the environment.
Better Cotton Initiative Cotton produced in a way that cares for the environment and supports workers’ safety and well-being.
OKOE-TEX Standard 100 Safe and sustainable textiles made according to strict regulations for harmful substances, fragments left behind and pesticides.
GS® International standard of high quality and safety requirements, mainly for technical equipment.
Blaue Engel The ecolabel for environmentally friendly product design of the German government.
Triman® Dit symbool wordt gebruikt in Frankrijk en hierdoor weten consumenten dat ze het product niet in de prullenbak moeten gooien, maar dat het moet worden aangeleverd voor recycling.
Grune Punkt® Dit is het licentiesymbool van een Europees netwerk van door de industrie gefinancierde systemen voor het recyclen van de verpakkingsmaterialen van consumptiegoederen.

 

Om de kwaliteit van de producten te waarborgen worden testen uitgevoerd in samenwerking met testbureaus zoals TUV en InterTek. Vraag naar de mogelijkheden indien u een specifieke vraag hebt. 

Via Chasse draagt een steentje bij in de maatschappij door lokale goede doelen te steunen, het bieden van stageplaatsen en het in dienst nemen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn initiatieven die al meer dan 25 jaar ondersteund worden door de organisatie en inmiddels ook een belangrijke pilaar in het DNA van Via Chasse zijn.

Niet onbelangrijk is de deelname aan BSCI (een initiatief van de Foreign Trade Assocciation). Deze organisatie heeft tot doel heeft het ethisch verantwoord ondernemen in de gehele productieketen te bevorderen en te monitoren. Zaken waar men zich op richt zijn; het tegengaan van dwang- en kinderarbeid, veilige arbeidsomstandigheden voor werknemers en het recht op het vormen van een vakbond. Naast dat controle belangrijk is, hebben wij ook een persoonlijke connectie met onze productielocaties. Enkele van onze locaties wordt al meer dan 20 jaar gebruik van gemaakt. Daarnaast reizen medewerkers van Via Chasse elk jaar diverse keren naar productielocaties toe, om zelf te controleren hoe de situatie daar is, en uiteraard ook de productie van de goederen te inspecteren.